Какво е 3DSecure 2.0

Глобалният сертификационен център EMVCo, който се грижи за оперативната съвместимост и приемането на сигурни платежни транзакции, изпрати до членовете и абонатите си спецификациите на проекта Three-Domain Secure (3DS) 2.0, за да се запознаят с тях и да ги коментират.

 

 

Версия 3DS 2.0 се очаква да влезе в употреба по-късно тази година. Тя включва множество функции, предназначени за новите начини на разплащане, сред които поддръжка за базирани на приложения покупки от мобилни и други свързани устройства.

3-D Secure е широко приет протокол за обмен на информация, разработен от Visa през 1999 г., като средство за утвърждаване на идентичността на онлайн купувачите и укрепване на доверието на потребителите в електронната търговия. Този протокол е използван от финансовия сектор с цел потребителите да могат да се идентифицират пред своите банки издатели на карти в случаите, когато пазаруват от компютър или през уеб браузър.

3-D Secure предпазва от неправомерно използване на онлайн платежни операции, помага за предотвратяване на неразрешено използване на карти онлайн и защитава търговците и банките от измами. След като 3-D Secure се превърна във фактически стандарт за онлайн идентификация, през 2002 г. Visa го дари на EMVCo в полза на цялата индустрия.

Предишната версия 3D Secure 1.0 беше ограничена до плащания само през уеб браузъри на компютри. Две десетилетия след старта на 3DS 1.0, бързото разпространение на мобилните устройства като смартфони, таблети и други свързани устройства промени начина, по който потребителите пазаруват онлайн, информира  financebg.com.

Ето защо EMVCo разработи 3D Secure 2.0, като цели да предостави унифицирано клиентско преживяване през всякакви платежни устройства. Новият стандарт дава възможност за допълнителна защита на картодържателите, които плащат през мобилни устройства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *