Какво е E-Dinar Coin

E-Dinar Coin е не просто парична система, а и средство за благотворителност и екологични проекти

С криптовалутата може да се разплащате в магазини и кафенета, да обменяте, а дори да спестявате и инвестирате. Ключовият плюс на всяка криптовалута (по света има около 770) е това, че тя не се влияе от инфлацията, както и сигурността й – тя не може да бъде фалшифицирана, както и достъпността и възможността за значителен ръст в стойността.

Планира се да бъдат пуснати рекордните 999 трлн. „динари”. Новата криптовалута вече се появи в продажба на големите борси, включително alcurex.com и exrates.me.

Според създателите на EDR, в новата криптовалута вече са инвестирани над $10 млн. Очаква се, че стойността на EDR в бъдеще може да достигне минимум до 1000 долара. Общността E-динар обединява 180 хил. души от цял ​​свят.

E-Dinar Coin или EDC (англ. ecological decentralized cryptocurrency) – функционира по уникален алогиритъм. Използването на названието „динар” не е случайно – така са се наричали монетите през Римската империя. Валутата има древна история, а корените й започват от времето на написването на Корана. Сега динарът се използва като национална валута на много източни държави.

По този начин, за разлика от метода на безконтролното разходване на енергия за доказване на работа, който се използва в Bitcoin, използвани в EDRCoin прогресивна технология за доказване на кол (метод за защита на базата на необходимостта да се докаже магазина определена сума на средствата по сметката) е с висока енергийна ефективност. Ниска консумация на енергия в работа с EDRCoin предоставя евтини операции.

За да се създаде продукт от ново поколение, е нужен задълбочен анализ на пазара и трябва да се вземат под внимание всички недостатъци на съществуващите проекти. Така, за разлика от метода на безконтролните разходи на ресурси Proof-of-work, който използва BitCoin, EDR Coin използва прогресивна технология proof-of-stake с висока енергоефективност, информира economic.bg.

Въпреки това, E-динар – е не само парична система, но също така и средство за организиране на благотворителност и подобряване на екологичното състояние на планетата. Част от EDRCoin (7%) ще отиват в специален фонд, от който ще се финансират два екологични проекта. Става дума за създаване на нови слънчеви централи и възстановяване на мангровите гори в Азия. В допълнение, инвестициите ще бъдат насочени към развитието на нови градски проекти, както и за намаляване на нивото на замърсяване и промените в климата на Земята.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *