Какво се случва на фондовия пазар днес?

След няколко поредни сесии, плаващи близо до рекордно високите нива, американските акции се изтеглиха в сряда, тъй като различни разочароващи доклади за печалбата породиха притеснения относно стабилността на по-обширната икономика. Както Dow Jones Industrial Average (DJINDICES: ^ DJI), така и S&P 500 (SNPINDEX: ^ GSPC) публикуваха лоши новини, като най-артикулираните вести произхождат от нефтените и механичните сегменти.

Свалената гледна точка плаши спекулантите на CSX
Части от CSX поглъщат 10,3% – което го прави най-ужасно представящият се запас в S&P 500, след като железопътният товарен превозвач отчете разочароващи тримесечни резултати и свали цялата си гледна точка за годината.

Приходите на CSX за второто тримесечие спаднаха с 1% до 3,06 млрд. долара, превръщайки се в сравним спад на нетната печалба до 870 млн. долара. Поради обратно изкупуване на акции през предходната година, колкото и да е, печалбата на оферта се е покачила със 7% на годишна база до 1,08 долара. Като се има предвид всичко, повечето наблюдатели предвиждаха по-голяма печалба от 1,10 долара на акция при доходи, близки до 3,14 млрд. долара.

„Както валутните условия в световен мащаб, така и в САЩ бяха необичайни тази година най-категорично и повлияха на обема ни“, поясни изпълнителният директор Джеймс Фут по време на полученото телефонно обаждане. „Настоящият паричен фон е един от най-объркващите, които съм срещал в професията си.“ По този начин CSX сега очаква, че доходът трябва да намалее с 1% до 2% за цялата година, в сравнение с предишната посока за развитие от 1% до 2%.

„Всъщност не сме критични към вторите 50% от годината“, включва Фут. „Тази гледна точка зависи от настоящите бизнес нива и тази цифра е положителна, ако условията се подобрят през следващата половина.“

Cintas облича силен ритъм
Пропорциите на Cintas са се увеличили с 8,7%,  което го прави с най-добре представящите се акции в S&P 500, след невероятния финансов отчет за последното тримесечие на 2019 г. Унифицираната организация за отдаване под наем и офис консумативи видя, че доходите се покачват със 7,4% до 1,79 милиарда долара, което се превръща в обща печалба от продължение на задачите от 226,2 милиона долара, или 2,06 долара на акция, което е с 22,6% повече от периода преди година. Брокерите търсеха печалба от $ 1,93 на акция при приходи от $ 1,78 милиарда.

Cintas постигна невероятно развитие от 6,8% на естествения доход (което отхвърля придобиванията и ефекта от отдалечените парични стандарти) от единната си секция за отдаване под наем и офис администрация, и далеч превъзхожда 10,7% развитие от бизнеса си за медицинска помощ и сигурност.

Администраторът и главен изпълнителен директор Скот Фармър заяви, че е доволен от тримесечието, което завърши една „плодородна година“. Фармър забеляза, че това е деветата поредна година на развитието на естествения доход на организацията в средата на високите цифри.

Имайки предвид, че ако американската икономика остане стабилна, Cintas очаква целогодишни финансови приходи за 2020 г. от 7,24 млрд. До 7,31 млрд. долара – до 5,6% в средата – с печалба на акция от продължаване на задачите, разширяващи се с около 10% до обхват от 8,30 до 8,45 долара. Повечето експерти очакваха печалба близо до ниското ниво на този диапазон при доходи от общо $ 7.29 милиарда.

 

Financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *