Как да не Ви арестуват по принцип?

Не бих молъг да съм на негово място, поради няколко причини. Първо не съм депутат (от ГЕРБ пък хич), второ не търгувам с влияние и не бих и трето, смятам да се наслаждавам на живот на свободен човек, който не се забърква с нищо свързано с властта и покварата, която я съпътства понякога. И понеже в този блог не пиша за себе си, ето кратко ръководство за избягване на арести.
1. Не се заяждайте с полицаите и недейте да ги мразите (включително и КАТ). Те не са виновни, че шефовете ми понякога са неподходящи хора, попаднали на неправилното място. Дръжте се любезно, показвайте им уважение и съчувствие. Не е лесно когато шефът ти е идиот! Като свалят униформата и те са като всички останали.
2. Не взимайте пари на ръка за каквото и да било. Имаме плосък данък от 10%, което е напълно разумна цена, която нормален човек да плаща, за да живее в цивилизовано общество. Не псувайте държавата, че не прави нищо за вас, ако взимате пари на ръка! Можете да “кълнете” управниците, само ако си плащате данъците, както между другото правят повечето нормални хора, които не ги арестуват.
3. Ако се включите в незаконен бизнес, поне бъдете смирени и не се дръжте като мутрински персонажи от средата 90-те. Анцугът е направен за спорт, не за дискотека. Ако сте с анцуг и покрай вас мине полицейска кола затичайте се леко, за да демонстрирате, че правите крос. Номерът може и да не мине, но поне изглежда автентично.
4. Ако носите оръжие се замислете “защо”? Тоест защо изобщо? Ако сте колекционер и обичате да стреляте по стрелбища, няма лошо, но не мъкнете патлаци и кобури по цял ден. Ако пък оръжието Ви трябва за самозащита… тогава не знам какъв съвет да Ви дам… нямам опит в този бизнес. Обърнете се за съвет към някой, който е бил във вашата ситуация и е оцелял.
5. Има начини да изкарвате пари и без да нарушавате закона. Достатъчно е човек да не природно тъп (или ако е, поне да не се е примирил с това си състояние) и да има умения в разрешена от закона сфера. Твърдо вярвам, че и най-закоравелият престъпник има заложби за живот в рамките на закона… внезапно например може да отрие талант в сферата на икебана.
6. Ако единствената Ви професионална квалификация е да биете хора, замислете се къде ще Ви плащат добре да мързелувате и да не го правите. Мързелът е по-силен от волята за работа и винаги побеждава… дори при професионалните биячи. Ако не може да сбори агресията и желанието да направите някой на кайма, в армията има нужда от хора като Вас.
7. Не влизайте в политиката, ако искате да спечелите пари. Възможно е, но обикновенно е незаконно, рисковано и при тази съдебна власт шансът да върнете всичко, което сте прибрали, че и отгоре,  е много сериозен. Примери бол!
8. Ако си мислите, че депутат в управляващата партия е специална привилегия, която Ви защитава от МВР, прокуратурата и съда, значи… или сте член на парламентарната група на ГЕРБ или всичко е загубено (по принцип). Ако сте депутат от ГЕРБ, помнете, че партийните Ви началници са по-умни от Вас, които и да са те. Вероятно за това са Ви началници. Виновен сте вие!
9. Ако жена Ви е алчна и Ви влияе зле, трябва да осъзнаете, че вината си е ваша. Вие сте я избрал! Навън е пълно със свестни добри жени, които не се интересуват от парите Ви или поне не държат да са на купчини. Цената на имплантите, които се използват за уголемяване на бюста не е така висока както едно време. Не ставайте заложник на импланти!

блог  на Димитър Аврамов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *