Калфин: Борисов прави гаф всеки път, щом отвори уста

В последните дни Борисов заяви, че го е срам от Стефан Данаилов, защото не е давал достатъчно средства за училищата по култура, а също така и че имало лъжи в предизборните клипове на БСП. Мислех, че приемиерът Борисов е мъжко момче,  но явно съм се излъгал, не се остави пък Данаилов.
„Очевидно, че господин Борисов си изпуска нервите. На него са му казали да си замълчи за известно време и той се опитва да го прави, но очевидно, че не издържа. Ако погледнем в медиите (наскоро излезе такава информация), той просто бълва отвсякъде“, каза Калфин в интервю за „Фокус“.
Според него, колкото пъти си отвори устата Борисов, прави гаф.   „Това бяха и глупостите, на които се смя цяла Европа в Прага, че европейците трябва да си свалят стандарта до българския. Това са и приказките, които наприказва по адрес на Стефан Данаилов“, добави Калфин.
Той обясни, че очевидно човек, който не познава за какво става въпрос, говори неща, които не разбира. „Довършва проекти, започнати от предишното правителство, открива пречиствателни станции, които работят от две години или такива, които няма да заработят и в следващите две години. И говори каквото и да било. Само че българинът вече чува внимателно какво се говори. Така че подобна некомпетентност, заядливост, арогантност без никаква подплата отдолу, мисля, че много ясно разкрива капацитета на министър-председателя”, смята кандидат-президентът на социалистите.
По повод самия Плевнелиев Калфин каза: „Аз очаквах действително той да се подготви малко по-добре за това състезание. Вярно, че беше назначен, вярно, че в последния момент, но когато участваш в кампания за избор на президент, не можеш да участваш с това: „Аз нищо не знам, не съм бил политик. Ама ще се науча”. Мисля, че на българите им омръзна някой да се учи на техен гръб, особено когато става въпрос за човек като г-н Плевнелиев, който е бил 2 години министър и от всичките седем области, в които министерството трябва да работи, само в една е направен напредък и то частичен. Това е и оценката на министър-председателя, между другото, който уволни Плевнелиев и смени цялото ръководство на министерството“.
Според претендента на БСП не може един кандидат да говори общи захаросани приказки. „Абсолютно неубедително стоят и приказките, че г-н Плевнелиев много пъти бил казвал „не” на г-н Борисов. Очевидно е, че това не е така. Той даже не можа да му каже „не”, когато по най-лошия начин той беше лансиран за участие в тази кампания. Въобще – изключително несъдържателни тези и очевидно се разчита само на 36-те рекламни и социологически агенции, за да изградят имиджа на един що-годе не особено блестящ, незабележим президент”, добави Ивайло Калфин.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *