Камерън: Британците отдавна насърчават мързела

След като преди дни той заяви, че причината за вандалските актове са били кражбите, днес бе категоричен, че те не са били провокирани от междуетническо напрежение, бедност и правителствените мерки за съкращаване на бюджетните разходи. По думите му в основата на безредиците са били престъпността и липсата на лична отговорност, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.
„Британското общество твърде отдавна насърчава мързела, оправдава лошото поведение, подронва самодисциплината и обезкуражава трудолюбието“, категоричен бе Камерън в младежки център в село Уитни, което се намира в избирателния му район в Оксфордшър, централна Англия
Той обаче призна, че всички обществени слоеве имат някаква вина и даде като пример безразсъдността на банкерите, скандала със служебните разходи и аферата с подслушването на частни телефони от таблоид на магната Рупърт Мърдок. „Моралният упадък и лошото поведение не се ограничават само до най-бедните части на обществото ни. Трябва да мислим какъв пример даваме от най-високите длъжности, от най-луксозните директорски зали, от най-влиятелните постове“, каза още премиерът.
Той заяви, че правителството му ще изготви нови политики и реформи за училищата, социалните помощи, семействата, образованието на децата, общностите и културните, юридически и бюрократични проблеми на британското общество. Целта е да се поведе „борба с мързела, безотговорността и егоизма“. „Това беше зов за пробуждане на страната ни. Социални проблеми, които назряваха десетилетия наред, избухнаха в лицето ни. Така както хората искаха миналата седмица престъпниците по улиците да бъдат озаптени, така искат тези социални проблеми да бъдат атакувани и победени“, добави Камерън.
Британският министър-председател обеща кабинетът да помогне на 120 000 от най-проблемните семейства в страната преди изборите от 2015 г. Той обеща и да бъде поведена тотална война срещу бандите и заяви, че изкореняването им е нов национален приоритет.
Миналата седмица Дейвид Камерън подкрепи инициативата да бъдат отнемани общинските жилища на хулиганите, които палиха, трошиха и ограбваха по улиците на няколко града във Великобритания в продължение на 4 дни. По време на размириците загинаха 5-ма души.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *