Камерън отново демонстрира огромния си евроскептицизъм

Давайки израз на дълбокия си евроскептицизъм, Камерън взе на прицел базирания във Франция съд и предупреди съдиите, че надвишават правомощията си, когато многократно отхвърлят решения на националните власти.
„Съдът не бива да подкопава собствената си репутация, като отхвърля национални решения, когато това не е нужно“, каза Камерън в реч пред Съвета на Европа. „За доброто на 800-те милиона души, на които съдът служи, ние трябва да го реформираме, за да може той да отговаря на истинската си цел“, добави Камерън.
Британският премиер още веднъж заяви, че е против въвеждането на данък върху финансовите трансакции. Камерън упрекна съда, че не се е произнесъл по близо 150 000 случая, основно защото съдиите се занимават прекалено много с незначителни подробности, свързани с решения на национални съдилища.
Великобритания има близо 3650 нерешени дела, а  Русия близо 41 000. Съдът трябва да се занимава с най-сериозните нарушения на човешките права, а не да затъва в безкрайни процеси, подчерта Камерън.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *