Кампания срещу злоупотреби с европари

Стартът бе даден от министъра на вътрешните работи Румен Петков, ръководителят на Централното звено за координация в борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на Европейските общности, Надя Дякова и председателя на Клуб „Журналисти срещу корупцията“ Ренета Николова.

Кампанията на МВР, разработена съвместно с Клуб „Журналисти срещу корупцията“, включва видеоклип, разяснителна брошура с телефонни номера и електронни адреси за подаване на сигнали от граждани, и Интернет-сайт на Съвета за координация в борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на /АФКОС/.

Клипът ще се върти по БНТ, bTV и Нова ТВ. В Интернет повече информация има на сайта на АФКОС http://afcos.mvr.bg/default.htm и на сайта на Клуб „Журналисти срещу корупцията“ http://www.nenakorupciata.org/.

Телефон 02/9822222 също е отворен за сигнали.

Чрез тези инициативи хората ще бъдат максимално информирани за какво и как страната ни ще получи над 11 млрд. евро от европейските фондове и как да реагират, ако се сблъскат с нередности по усвояването на тези средства, заяви Румен Петков. Според министъра така ще се повиши и доверието в гражданите.

До 10-ина дни МВР ще обобщи и сигналите за корупция, получени при първата антикорупционната кампания, започнала миналата година съвместно с Клуб „Журналисти срещу корупцията“, съобщи още вътрешният министър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *