Канадци извадиха злато и сребро от скалите край Трън

Едното от откритията е при концесията около Трън, който се намира на 60 км. западно от София.  Там са идентифицирани най-малко 7 зони, в които има златни и сребърни залежи, разположени плитко под земната повърхност. Тези зони са групирани в две основни области, наименовани Малкия хълм и Големия хълм.
Последните сондажи в КД-зоната в Малкия хълм са извадили материал от пласт, разположен на дълбочина 12.8 метра в скалите, като добитият материал е 975 грама сребро на тон. Установена е и златна жилка, като сондажите на 20.1 метра дълбочина са извадили 1.25 грама злато на тон.
В съобщението до инвеститорите и обществеността от канадската компания уведомяват и за продажбата на дъщерното им предприятие Thrace Resources EOOD, което притежава права върху концесии в Брезник и Ракитово. Без да се назовава името на купувача по сделката става ясно, че той е платил $ 3.5 млн. канадски долара, които ще бъдат платими ако се потвърдят хипотезите за залежи от благородни метали там и докладът по оценка на въздействието върху околната среда е положителен за продължаване на проучвателните дейности в района.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *