Катрин и Уилям се целунаха!

И то неведнъж, а два пъти. След това цялото кралско семейство се прибра вътре, а младоженците помахаха за последен път на хилядите, които се събраха, за да ги аплодират.  Принцът хвана ръката на Мидълтън и я поведе навътре, след което вратите на балкона се затвориха.
Полицията водеше желаещите да видят този миг към паметника на кралица Виктория, който се намира точно срещу двореца, а други хиляди британци вдигаха наздравица след наздравица в Хайд парк в чест на младото семейство.
По-рано днес полицията съобщи, че е задържала близо 70 души, които са протестирали срещу кралската сватба.

Близо до замъка Балморал бяха поставени шест огромни мултимедийни стени, на които бе излъчен паметният и вълшебен миг с целувката между Кейт и Уилям.
По предварителни данни на „Никон“ професионални фотографи, местни и туристи от цял свят са се приготвили, за да направят най-желаната снимка от първата поява на двойката като семейство.  Около 327 млн. снимки са направени в деня на сватбата, прогнозират от компанията.
„Половината от фотографите са изпуснали емблематичната снимка от балкона през 1981 г. на сватбата на принц Чарлз и принцеса Даяна“, заяви кралският фотограф Артър Едуардс. Затова пък сега всички бяха заредени с техника, с която да запечатат този миг завинаги.
На приема в Бъкингамския дворец ще присъстват 650 гости,
свързани с личния и публичния живот на принц Уилям и Катрин Мидълтън.
За 19 ч. в Бъкингамския дворец е предвидено за започне частното парти, организирано от принц Чарлз в чест на младоженците. Там ще звучи главно музика от 80-те години, подбрана с участието на майката на Катрин – Каръл. На него поканените ще са още по-малко – 300 души, които ще се забавляват до ранните часове на следващия ден.
Младоженците ще получат лични подаръци само от своите близки. Останалите гости бяха помолени вместо брачни дарове, да направят дарения за благотворителни каузи в специален фонд.
Сватбените торти ще бъдат две.
Първата е по вкуса на Катрин – плодова, многоетажна, с крем и бяла глазура и с британски флорални мотиви. Поръчана е на сладкарката Фиона Кеърнс.
Втората е от любимите на принц Уилям, шоколадово-бисквитена, и е по рецепта на кралската фамилия. Тя ще бъде изготвена от компанията McVitie.
Първата брачна нощ младоженците ще прекарат в Бъкингамския дворец в Белгийския апартамент – една от 52-те спални на двореца.
––
* Веднага щом влезе в кралското семейство, допреди часове наричаната Кейт вече се казва „Нейно кралско височество принцеса Уилям Уелска“. Към нея вече всички ще се обръщат също с „Катрин“ или „Мадам“

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *