КАТ предлага превишената с над 60 км скорост да се криминализира

Проект на законови промени предвижда криминализиране на шофирането с превишена скорост, в нетрезво състояние и без книжка. Предлага се тежко наказание за превишена скорост с и над 60 км/ч спрямо разрешената. Това обяви Бойко Рановски, началник отдел „Пътна полиция”,пред БТВ.

Предвидено и отнемане на регистрационни номера на автомобил при тежки нарушения на пътя, уточни той. За отнемане на колите на джигитите призова миналата седмица и премиерът Бойко Борисов.

Причината за драстичните мерки срещу нарушителите, е че войната по пътищата продължава, уточни Рановски. От началото на тази година убитите и ранените при пътни инциденти са повече от тези за 2014 г. Убити са 526 души или с 20 повече от миналата година и са ранени 6814, което с 214 повече от миналата година.

От снощи има нов инцидент и то с дете – пиян шофьор е убил на пътя 3-годишно дете в Сливен, съобщи шефът на пътните полицаи.

Относно неправилното паркиране Рановски призова хората да изпращат сигнали чрез снимки и видео и обеща всеки един от тях да бъде проверяван от КАТ. Той допълни, че е важно също гражданинът, който е подал сигнал, да свидетелства, за да бъде наказан нарушителят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *