Кипър обяви пристанището в Лимасол за приватизация

Търговската част на пристанището в град Лимасол е обявено за продан, пишат вестниците в Никозия, цитирани от БТА.

Това е първа приватизация на организация с държавно участие съгласно меморандум, подписан от правителството на Република Кипър В неговите рамките островната държава получава външна финансова помощ, отбелязват анализаторите.

След заседание на правителството официален говорител, цитиран от вестниците, казал, че приватизационната процедура е стартирана. Тя предвижда издаване на лиценз или предоставяне на концесионни права за управление и експлоатация на търговската част на пристанището в Лимасол.

Запитан защо раздържавяването започва от пристанищата, след като текат обществени дебати във връзка с продажбата на телекома, правителствен говорител уточнил, че по преценка на кабинета търговската дейност на пристанище Лимасол за момента е най-подходяща за приватизация.

Наскоро на фона на вълна от протести кипърският парламент одобри спорен закон за продажбата на държавни услуги, изискани от външните кредитори на Кипър, необходими за отпускането на следващия транш от пакета международна помощ на стойност 10 милиарда евро, договорен през март 2013

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *