Кипър отчита туристически рекорди

Три зимни туристически рекорда отчете Кипър в началото на активния летен сезон на 2018 г., който се очаква да постави нов рекорд, за четвърта поредна година, във възходящото развитие на кипърския туризъм, най-силния икономически отрасъл на страната.

Островът на Афродита е посрещнал рекорден брой туристи, при това със значителен ръст, през зимния сезон /месеците от ноември 2017 до март 2018 г./, за първите три месеца на тази година и за месец март, отчете националната Статистическа служба. Постиженията и през трите периода са най-високите в историята на кипърския туризъм.

Изминалият зимен сезон на слънчевия средиземноморски остров е най-успешният досега, като туристическите пристигания през него са нарастнали с 23% спрямо миналата година. С почти 30% повече гости са предпочели Кипър през първите три месеца на 2018 г. Само през март пристигналите туристи са с над 36% повече в сравнение със същия месец миналата година. Основните пазари, допринесли за този ръст, са Великобритания, Русия, Германия и Израел, информира economynews.bg.

Активният летен сезон на острова започна на 1 април и се очаква той да постави нов рекорд, за четвърта поредна година, в развитието на туризма. Прогнозите са, че броят на пристигналите туристи ще премине психологическата бариера от 4 млн. души /при местно население от около 850 000 души/.

Въпреки напрежението в региона на Източното Средизеноморие и въздушните удари срещу Сирия, извършени от британската военновъздушна база на острова, кипърските курорти са безопасни, няма отменени резервации в хотелите, съобщиха от Кипърската организация по туризъм./Бранислава Бобанац – кор. на БНР в Кипър.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *