Китай извършва клинични изпитания на 11 ваксини срещу Covid-19

Китай извършва клинични изпитания на 11 ваксини срещу заболяването, причинено от новия коронавирус. Това съобщи китайският министър на науката и технологиите Ван Чжъган, предаде „Ройтерс“.

Снимка: iStock

Четири от тези ваксини са преминали към трета фаза на клиничните тестове, каза той по време на Глобалния форум по въпросите на науката и здравеопазването, провеждащ се в Пекин, информира infostock.bg.

Министърът допълни, че страната му своевременно е предала информацията за коронавируса на Световната здравна организация, което е предоставило на учените от целия свят важна основа за медицински изследвания и разработване на лекарствени препарати.

Защо Китай не каза цялата истина за новия коронавирус | Новини и анализи по международни теми | DW | 25.01.2020

Надпреварата за разработване и пускане на пазара на ваксина срещу коронавируса става все по-трескава в последните седмици. По света се разработват около 200 варианта, отбелязва Ройтерс, информира infostock.bg.

Над 30 милиона са официално регистрираните случаи на коронавирус в света според данни от официални източници. Това прави по-малко от половин процент от цялото население на света.

Коронавирус: Как в Южна Корея се справиха с пандемията | Новини и анализи по международни теми | DW | 16.03.2020

Повече от половината от хората с положителен тест за новия коронавирус са в Съединените щати, Индия и Бразилия.

Общият брой на смъртните случаи е надхвърлил 943 000, което пък е приблизително 0,01 на сто от населението в света. Числата се потвърждават от данни на „Ройтерс“ и на университета „Джонс Хопкинс“ в Съединените щати.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *