Китай нарече онлайн игрите „духовен опиум“

Акциите на компаниите Tencent Holdings и NetEase се сринаха, след като китайска държавна медия определи онлайн игрите като „духовен опиум” и призова за повече ограничения на индустрията.

Пристрастяването на тийнейджърите към онлайн игрите се отразява негативно на растежа им
(снимка: CC0 Public Domain)

В статията, публикувана в държавния Economic Information Daily, се казва, че много тийнейджъри са пристрастени към онлайн игрите и това се отразява негативно на растежа им. Новинарското издание е свързано с официалната информационна агенция Синхуа, информира technews.bg.

В него многократно се цитира водещата игра на Tencent „Honor of Kings”, като се казва, че това е най-популярната онлайн игра сред учениците, които понякога играят на нея до осем часа на ден, отбелязва Nikkei Asia.

Онлайн игрите с 9000 играчи наближават. Ето как изглежда една от тях

HiComm

На никоя индустрия или спорт не бива да бъде позволено да се развива по начин, който ще унищожи едно цяло поколение“, се казва в статията. Тя сравнява онлайн игрите с „електронни наркотици“.

Китай обеща да затегне правилата относно онлайн образованието и игрите, за да защити благосъстоянието на децата. Миналия месец държавата изготви всеобхватни правила, забраняващи комерсиалното преподаване на учебни предмети в извънучебно време – ход, който заплашва да унищожи сектора на е-обучението, оценяван на 120 милиарда долара.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *