Китай: Носенето на маски е много ефективно средство в борбата с Covid-19

Носенето на маски е доказало своята ефективност в борбата с разпространението на новия коронавирус и е незаменима лична защита в условията на наличие на безсимптомни случаи на заболяване, предаде БТА като се позова на ТАСС.

Агенцията цитира мнението на китайския специалист Ван Гуйцян, завеждащ отделението за инфекциозни болести към Първа болница към Пекинския университет.

„Съществува погрешното мнение, че носенето на предпазни маски не може да предотврати разпространението на вируса. Но изхождайки от китайския опит, носенето на маска е извънредно важно, тъй като съществуват безсимптомни случаи на заболяването, когато хората сами не осъзнават, че са заразени. Използването на тези лични предпазни средства има решаващо значение при предотвратяването на разпространението на инфекцията и то доказа своята ефективност“, изтъкна китайският специалист.

هل أخفت الصين معلومات كانت كفيلة بإنقاذ البشرية من مأساة وباء ...

Той отбеляза, че понастоящем ситуацията с коронавируса в Китай е вече под контрол , но при все това носенето на маски на обществени места все още е задължително.

Когато заразен човек кашля или киха, той пръска (понякога невидими) капки слюнка или слуз. Тези пръски могат да попаднат върху намиращите се в близост хора, да бъдат директно вдишани от тях или да се озоват върху ръцете им, а оттам при допир до лицето (най-често устата) да влязат в организма им и да ги инфектират.

СУ измисли нова маска за лице, пуска я в производство | BPost

Златното правило е, ако видите човек, който в продължение на десет или повече минути кашля и/или киха, спазвайте минимална дистанция от около 2 метра от него. Вероятността да ви зарази с грип е голяма.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *