Клиенти определиха най-лошата авиокомпания в света

Австралийската Jetstar е определена за най-лошата авиокомпания в света, според проучване на потребителската удовлетвореност от услугите на компанията.

73,2% от клиентите на авиолинията са се оплакали от закъснения на полетите, като средното закъснение е било 4 часа от обявеното за съответния полет, пише „Индипендънт“.

Проучването е на потребителската организация Choice и още 10 потребителски сдружения, като в него са гласували 11 273 респонденти. Австралийската авиокомпания попада на последното 73-о място в изследването.

Потребители от Австралия, Белгия, Бразилия, Дания, Франция, Италия, Португалия и Испания са гласували по теми като точност, чекиране и посрещане на борда, отношение на персонала, комфорт, качество на храната, безопасност и съотношение качество-цена.

Основният конкурент на Jetstar – Tigerair, обаче не попада в проучването, тъй като за нея не са събрани достатъчно на брой отговори, за да бъде релевантно изследването, обясняват организаторите. Това стана повод и за много критики срещу класацията, информира economic.bg.

А ето и авиокомпаниите, които събират най-висока удовлетвореност от клиентите, като максималният възможен брой точки е 10:

1. Emirates – 8.29

2. Avianca – 8.17

3. Qatar Airlines – 8.15

4. Luxair – 8.1

5. Singapore Airlines – 8.1

6. Azul Brazilian – 8.08

7. Thai Airways International – 8.02

8. Cathay Pacific – 7.94

9. TAROM – 7.79

10. Vietnam Airlines – 7.79

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *