Хилари Клинтън сурвака яко донорите пред решителната битка с Доналд Тръмп

Хилари Клинтън, кандидатката на демократите за президент на САЩ,  е събрала 143 млн. долара през август, което прави този месец най-плодовит по отношение на постъпилите дарения в нейната каса. Според анализатори  на полотическия процес в Щатите тази тлъста сума сама по себе си е солидна база за изостряне на нейната кампания срещу конкурента Доналд Тръмп с наближаването на президентските избори през месец ноември.
Бившата първа дама на САЩ е събрала 62 милиона за себе си. 81 милиона долара са постъпили в касите на Националния комитет на Демократическата партия и на щатските организации на политическата формация на Клинтън. Общо 2,3 милиона души са дарили пари за нейната кампания.
Кандидатката на демократите за Белия дом започва септември с 68 милиона долара в банката. Тези пари ще й помогнат за разгърне мощна агитационна кампания в спорните щати, където може би ще се реши изходът от надпреварата срещу републиканеца Доналд Тръмп. Конкурентът Тръмп още в началото заяви, че ще финансирана кампанията си изключително със свои средства, което направи добро впечатление у средните и по-бедните избиратели в САЩ, които не гледат с добро око на скъпите шоу представления, в които се превръщат предизборните срещи.

 

Стефан ПРОНЧЕВ 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *