Кметът на Свищов: Не смятам, че писмото за „Белене“ е провокация

Това заяви в предаването „Преди всички“ кметът на Свищов Станислав Благов.
Аз съм изненадан за това как такава реакция се породи от това писмо, което мисля, че не е само в нашата община Свищов, а в още няколко общини, свързано с изграждането на далекопровода от Велико Търново до атомната централа. Допускам, че този скандал впрегна и нас като орган на местно самоуправление поради обстоятелството, че атомната централа предизвиква не малко емоции и обществена възбуда заради значимостта на процеса. Процесът с изграждането на „Белене“ е много чувствителен за жителите на общината. На Свищов и жителите омръзнаха вече тези емоции като наближат избори, отново да се развява темата за атомната централа – че ще се спира, че ще се почва, а всъщност по-голямата част от населението на Свищов беше изключително радостно, че централа няма да се изгражда.
В рамките на управлението на ГЕРБ освен двусмислените сигнали за изграждане на централата и спиране на централата, писмото беше акт, който за първи път имаме, посочи Благоев и добави:
Ние трябваше да следваме съответно процедурата, каквато е разписана в закона. Аз бях пуснал вече това предложение за обсъждане в Общинския съвет. Даже то щеше да влезе на предстоящата сесия в четвъртък на Общински съвет, за да бъде одобрено това трасе. Това си е технически проект, който ако ние го спрем, ще се получи така, че ние сме против някакви процедури на държавата. /…/ Мисля, че това беше една нормална процедура, която следват структурите на НЕК. Това е писмо, свързано с техническа процедура. Не вярвам само управителят г-н Ангелов да е бил наясно с този процес. Това е процес, който или някой от ръководството на НЕК, или на по-високите етажи не е обърнал достатъчно внимание. Не вярвам, че е провокация, по скоро мисля, че това е един процес за изграждането на централата, който в нечии разсъждения никога не е спирал.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *