Кметът: Стотици перничани може да посрещнат зимата в палатки

От БСП настояха за проверка във Фонда за стихийни бедствия.  Над 600 перничани, пострадали от земетресението, все още са без постоянен подслон, като са настанени във фургони и палатки, посочи Янакиева: Вече хората стоят пред общината, държат малки деца на ръце и питат къде да отидат.
Четири училища няма да започнат занятията си на 15 септември, а две детски градини са с предписания за събаряне, добави Янакиева.
БСП обвини държавата в бездушие към пострадалите от земетресението. Според левицата междуведомствената комисия по бедствията е разгледала едва 10% от молбите за ремонти. Затова още в първите дни на новата парламентарна сесия, БСП ще поиска одит на Фонда за стихийни бедствия, заяви Ангел Найденов.
Ще искаме на заседание на комисията по бюджет и финанси да се представи пълен и подробен отчет за начина, по който са изразходвани средствата от този фонд. Настояваме Междуведомствената комисия за предотвратяване и преодоляване на последиците от стихийни бедствия да заседава по-често. Ще предложим промени в Закона за устройство на територията, защото се оказва, че няма никаква специфична процедура, по която хората, чиито домове са засегнати, да правят съответно аварийно-възстановителните или ремонтните дейности, включително, разбира се, и общината.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *