Кога е най полезно да пием вода

В човешкото тяло има около 75% от живителната течност. При жените тя е по-малко отколкото при мъжете, същото важи и за хората с наднормено тегло спрямо тези с нормално.

Най-много вода има в мозъчните течности (99%) и кръвната плазма (93%)

Водата е по-важна от храната, затова човек може да изкара максимум 8 денонощия без вода, след което организмът се самоотравя и настъпва смърт информира expert.bg.

В тези четири момента от деня е задължително да изпиете поне по една чаша вода:

1. Веднага след ставане от сън. Така ще помогнете на тялото да се изчисти от токсините, натрупани през нощта. Водата „събужда“ и вътрешните органи за работа през новия ден.

2. Половин час преди хранене. Храносмилателната ви система ще работи по-добре. Водата носи усещане за ситост, което ще ви накара да ядете по-малко. По този начин ще се погрижите и за добрата си форма.

3. Преди да вземете душ или вана. Ще регулирате кръвното налягане. Ако искате да имате здрава и млада кожа, трябва редовно да се грижите за нея, а най-доброто, което може да направите, е постоянно да хидратирате кожата отвътре.

4. Преди лягане. Ще предотвратите получаването на инсулт или инфаркт, които атакуват човек в малките часове на нощта. Водата помага и за добрата работа на бъбреците през нощта.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *