Кога потребителите на Facebook имат право да ползват псевдоним?

Facebook обяви, че ще промени спорната си политика за използване на истински имена, предаде BВС.

Във вторник най-голямата социална мрежа съобщи, че ще изпробва нови инструменти, които позволяват на хората да споделят специални обстоятелства, заради които считат, че могат да не използват истинското си име в сайта.

Функцията цели да помогне на хора, които е възможно да са преживявали домашно насилие, или в случаи, при които сексуалността им може да ги изложи на опасност.

Все пак технологичната компания настоява хората да използват „истински имена” във всички ситуации, освен при най-необичайните такива.

„Изискваме хората използват името, под което ги познават техните приятели и семейство. Така техните действия и думи носят по-голяма тежест, защото са по-отговорни за това, което казват”, посочи компанията.

Facebook добави, че твърдо стои зад тази своя позиция и няма да я промени.

„След като изслушахме общността ни, признаваме, че също така е важно тази политика да работи за всеки, особено за общности, които са маргинализирани или се сблъскват с дискриминация”, обясни технологичният гигант.

Социалната мрежа ще добави нов инструмент за докладване на фалшиви имена, като в такъв случай ще изисква потребителят да предостави повече контекст за оплакването.

Facebook поясни, че всяка седмица получава стотици хиляди известия за фалшиви имена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *