Код „червено“ остава в четири области в страната

Обстановката в страната се нормализира, до края на деня всички затворени за движение пътища ще бъдат отворени, каза за „Хоризонт“ директорът на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров.
Обстановката във Варна се нормализира. Пристанището е отворено. Градският транспорт се движи по график. Във Варненска област обаче 5 общини остават в бедствено положение.
11 общини в страната продължават да са в бедствено положение. С информация за актуалната обстановка слушаме Тошко Бързилов от Централния оперативен щаб при главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“:
Второ денонощие пожарникарите и спасителеите продължават да оказват помощ на населението. Само през последните 24 часа териториалните звена на пожарната са реагирали на 244 сигнала за произшествия. По характерните сигнали са за закъсали коли и изтегляне на автомобили. Това са 80 случая. Оказване на помощ за транспортиране на граждани, които бяха закъсали в преспите. В тежката ситуация бе оказана помощ на три родилки. В момента най-тежко е положението е в област Варна. Продължава бедственото положение в Своге и Годеч, както и в общините Лисичево и Велинград. В момента по данни на НЕК 24 населени места са без ток в областите Смолян и Кърджали. Поради сложната метеорологична обстановка продължава да бъде спряно движението на тежкотоварни автомобили в Бургас, Варна, Добрич и Силистра.
Снощи бе възстановен трафикът в двете посоки на пункт на българо-турската граница, на Дунав мост също е възстановен трафикът от двете посоки на всички видове превозни средства, както и на българско-сръбската и на българо-гръцката граница. На българо-румънската граница за движение са отворени пунктовете Дуранкулак – Кардам – Силистра, но пътищата към тях са затворени за почистване.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *