Кои предпочитат клиентите за ГО и Каско

Пазарът по общо застраховане отчита ръст от близо 5% за периода 1 януари – 31 май. През изминалата седмица ви информирахме, че пет от компаниите в сектора имат пазарен дял от над 10%.

 

Това са Булстрад Виена Иншурънс Груп, Лев Инс, Армеец, Бул Инс и ДЗИ Общо застраховане. Кои обаче са най-предпочитаните компании за масовите застраховки – задължителната „Гражданска отговорност“ и „Автокаско“?
Гражданска отговорност Петте най-предпочитани компании за „Гражданска отговорност“ са Лев Инс, Бул Инс, ОЗК Застраховане, Евроинс и ДЗИ. Първенецът Лев Инс и Бул Инс държат близо 45% от задължителната полица, докато ОЗК е с около 9 на сто, информира profit.bg.
Пазарът отчита ръст от малко над 6% спрямо година по-рано, най-вече заради повишените глоби за липса на ГО, както и ръст на бройката застраховани автомобили. Каско Конскуренцията тук е доста по-голяма, като общо четири от най-големите дружества са с пазарен дял от над 15%.
Лидерската позиция на Армеец е гарантирана с 21.67% от пазара. Следват Булстрад, Алианц България, ДЗИ Общо застраховане и Дженерали. По този вид застраховка също се отчита ръст от над 5.5 на сто спрямо същия период на година по-рано.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *