Кои са най-добрите хотели в света за 2019 година

Един хотел може да направи пътуването незабравимо или да го съсипе напълно. Затова е много важно внимателно да се избере хотелът. На помощ идва туристическият портал Condé Nast Traveler, който всяка година публикува своя класация, след като осъществи проучване сред туристите-потебители на сайта.

Свързано изображение

В тазгодишното 32-ро проучване са участвали над 600 хиляди души, които са изразявали мнението си за почти 10 хиляди хотела в различни страни по света. Оценките са правени по десет основни показателя, като цената е един от тях. Другите са свързани с обслужването и разположението на хотела, информира infostock.bg.

Кои са 10-те най-добри хотела за 2019 година:

Снимки: Pixabay, flickr и туристически сайтове със свободен достъп

10. Rosewood Luang Prabang, Лаос. Цена за една нощувка: 960 долара

Това е един от най-добрите хотели в Югоизточна Азия. Намира се в много спокоен район, предлагат се и вили със собствен басейн. Туристите са впечатлени от водопада и реката, преминаваща през територията на хотела.

9. Beau-Rivage Palace, Швейцария. Цена за една нощувка: 417 долара

Хотелът е открит през 1861 г., намира се на брега на Женевското езеро. Тук са почивали известни личности като Коко Шанел, Нелсън Мандела и Тина Търнър. Стаите скоро са ремонтирани, а на територията на хотела има няколко градини със свой специален облик. Има и спа център и ресторант с две звезди на Michelin* (1 звезда – отличен ресторант; 2 звезди – отличен ресторант, заради който си заслужава да се отбиеш от пътя си; 3 звезди – отличен ресторант, който си заслужава специално пътуване, за да бъде посетен).

8. Monastero Santa Rosa Hotel & Spa, Италия. Цена за една нощувка: 604 долара

През XVII век сградата на сегашния хотел е била манастир. В момента Monastero Santa Rosa е хотел с 20 стаи, разположен на скала над Средиземно море.

7. Rambagh Palace, Индия. Цена за една нощувка: 410 долара

Хотелът-дворец е построен в Джайпур (столица на щата Раджастан) през 1835 г. като луксозен дом за любимата прислужница на британската кралица. По-късно е превърнат в кралска къща за гости, а след това, през 1957 г., в елитен хотел, какъвто е и до днес.

6. Royal Mansour, Мароко. Цена за една нощувка: 1 212 долара

1500 строители са били наети за три години за изграждането на триетажна сграда на хотела, която е поръчана от крал Мохамед VI. Разполага със собствено кино, фитнес, бар, спа център.

5. Four Seasons Hotel at the Surf Club, Флорида, САЩ. Цена за една нощувка: 600 долара

Открит е през 1930 година няколко дни преди Новата година. Проектиран и изграден за място на висшето общество. В него са отсядали личности като актрисата Елизабет Тейлър и премиерът на Великобритания Уинстън Чърчил.

4. 1 Hotel West Hollywood, Калифорния, САЩ. Цена за една нощувка: 308 долара

Разположеният в сърцето на Лос Анджелис хотел има 285 стаи и е открит преди две години. Отличава се с индивидуален и стилен дизайн, разработен от най-добрите специалисти в тази област.

3. Taj Lake Palace, Индия. Цена за една нощувка: 432 долара

Този хотел е изграден като замък през 18 век. Сега има 65 обикновени и 18 луксозни стаи. Разположен е на малък остров на езерото Пичола. Тъй като хотелът се намира в средата на езерото, за превоз на гостите се използват лодки.

2. Baur au Lac, Швейцария. Цена за една нощувка: 766 долара

Хотелът е собственост на семейство, чието име носи през последните 175 години. Разполага със 119 стаи, има и собствен парк. В допълнение има ресторант, удостоен с две звезди на Michelin*. Сред известните гости на хотела в Цюрих е певецът Елтън Джон.

1. SLS Hotel, Beverly Hills, Калифорния, САЩ. Цена за една нощувка: 381 долара

Този хотел е открит през 2008 г. като част от хотелска верига, която има обекти в Маями и Бахамските острови. Преди година беше направен основен ремонт, за който бяха изразходвани 22 милиона долара. Хотелът е проектиран от Филип Старк.

*Познатата като производител на автомобилни гуми френската компания Michelin пубилкува за пръв път свой пътеводител на ресторантите във Франция през 1900 година, като целта е да популяризира автомобилния туризъм, като по този начин рекламира гумите на компанията и развива лоялност у клиентите. През 1926 г. компанията започва своя собствена категоризация на заведенията, включени в първоначално синя, а после и в червена книжка. Специално обучени инспектори посещават и оценяват местата за хранене по различни критерии. Най-добрите от тях се сдобиват със специална звезда. Максималният брой звезди, които Michelin присъжда, са три, но с такъв брой звезди могат да се похвалят много малко сред най-добрите ресторанти в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *