Кой е „Инвеститор на годината“

Големият приз за „Инвеститор на годината“ 2018 г. отиде при „Юск“. Това стана на тържествена церемония, организирана от Българската агенция за инвестиции. „Благодаря на всички вас, че сте тук. Без екипната работа, тази вечер нямаше да я има.Кой е „Инвеститор на годината“.

Свързано изображение

. Благодаря на инвеститорите, избрали да правят бизнес в България“. Това заяви изпълнителният директор на Българската агенция(БАИ) за инвестиции Стамен Янев, който откри церемонията. Над 90 компании бяха номинирани в 13-тото издание на „Инвеститор на годината“. Голямото отличие беше връчено от министъра на икономиката Емил Караниколов.

„Пред агенцията предстои изключителна важна година. Към момента имаме 70 проекта, по които се работи и инвестициите се очаква да бъдат за 1,7 млрд. лв. Това са около 7000 работни места. За нас всяка една инвестиция е ценна, защото повишава доверието в България и означава подобри доходи за хората, които работят тук“, заяви Караниколов. Наградата получи Алън Йонасен, който е оперативен мениджър на „Юск“. Той благодари на правителството на България и каза, че амбициите на компанията са тя да се разраства.Кой е „Инвеститор на годината“.

Призът за „Инвестиция в иновативен бизнес“ беше обявен от зам.-министъра на околната среда Красимир Живков. Той връчи отличието на Сергей Белоусов – основател и изпълнителен директор на „Акронис България“, информира в.24 часа.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев връчи награда за „Инвестиции в човешки капитал“.

„Радвам се, че имаме това общо съгласие, че образованието и хората са бъдещето на България. Хората, образованието и децата са най-важни“, посочи просветният министър. Победителят беше „Вистеон Електроникс България“. Директорът на компанията Иван Михайлов заяви, че посвещава на своя екип.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *