Кой е най-полезният плод

Мащабно изследване на британските учени установи, че най-полезният плод е ябълката. Така бе потвърдена поговорката „Една ябълка на ден държи лекаря далеч от мен.“

С какво е полезен този сочен ароматен плод?

1. Ябълката съдържа витамин С, който укрепва общо имунната система, както и множество антиоксиданти, които пък защитават сърдечно-съдовата система.

2. Една ябълка съдържа 70-100 калории и задоволява напълно потребността от захар на организма. Сами си отговорете кое е по-полезно освен за здравето, също и за фигурата ви – ябълка или шоколад?

3. Ябълките нормализират нивата на холестерола в кръвта: намаляват количеството на „лошия“ и повишават това на „добрия“.

4. Ябълките са полезни и за устната кухина – сок от ябълка предотвратява развитието на кариес и неутрализира вредните бактерии, които разрушават зъбния емайл.

5. Ако изяждате 5 ябълки на ден, рискът от респираторни заболявания се снижава значително, включително и от астма.

6. Фибрите, съдържащи се в този плод, помагат на храносмилането: предотвратяват запек и разстройство. Фибрите в ябълките помагат за отстраняването на шлаките от организма.

7. Съществува такова количество разнообразни сортове ябълки, че всеки може да намери вкус за себе си. Освен това този плод може да се намери целогодишно пресен

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *