Кой е подписал парите за чалгата?

Проектът е одобрен за финансиране и договорът е сключен през юли 2012 година. „Тогава фактически е приключила процедурата, започнала 2011 година. Ангелов посочва, че през септември 2011 г., когато беше публикувано класирането по процедурата за технологична модернизация, е отговарял за OП „Конкурентоспособност”.
„Пайнер Медиа“ е била извън одобрения списък с компаниите, с които трябва да бъде сключен договор, и остава в т.нар. „резервен списък, обясни Ангелов. Очевидно между класирането на основата на доклада на Оценителната комисия през септември 2011 г. и подписването на договора с бенефициента, в случая „Пайнер”, през юли 2012 г. има промяна в обстоятелствата, посочва той.
„Причините да бъдат подписани договори с фирми от резервния списък могат да бъдат няколко. Най-често някои от класираните фирми се отказват или бюджетът по процедурата се преразпределя или увеличава, обясни бившият зам.-министър.
При всички положения това е решение на управляващите програмата към края на процедурата, когато става ясно какви допълнителни ресурси могат да се отделят, добави той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *