Кой и защо провали изборите?

На опашката, на която чаках аз в рамките на 1 час поне 5 човека се върнаха и се отказаха да гласуват. Това беше около 14.30 часа. Не знам дали са дошли отново и дали са успели да изразят вота си. За мен тези избори бяха провалени от организаторите им. Ето  четири причини, за да мисля така:1. Безпрецедентно слаба организация на изборите. Колко акъл трябва, за да се разбере, че няма как 900 души да успеят да гласуват в една секция, ако на човек са нужни минимум 4 мин.?! 13 часа по 60 мин. = 780 минути. А за 900 души са нужни 3 600 минути! Какъв беше проблемът, след като имаме избори 2 в 1 да се увеличи броят на секциите?!
2. За пръв път ЦИК и ОИК бяха тотално доминирани от ГЕРБ. Същото важи и за СИК. В тях беше пълно с неопитни и некомпетентни, но верни на ГЕРБ хора. Цялата вина за лошото изборно законодателство и проваленият изборен ден трябва да се носи от ГЕРБ.
3. Хаосът, който беше създаден с изваждането на избиратели от списъците за гласуване. За пръв път в новата история на България десетки хиляди хора бяха лишени от право на глас!
4. Драстично ограничение на възможността българите в чужбина да гласуват. Не може да твърдиш, че искаш българите да се завърнат в родината си и в същото време да ги лишаваш от правото да си изберат президент!
Провалените избори по един ярък начин отново проявиха управленската немощ и некадърност на управляващата ни полицейско-мутренска върхушка. Правителство, което не умее едни избори организира,да няма как да съумее да изведе България от кризата! 

Идеалист

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *