Колко пари са нужни за нормален живот у нас

1216 лева са необходими за 1 работещ у нас, за да покрива основните си нужди. Това е със 157 лв. повече в сравнение с март миналата година, сочат данните на КНСБ и Института за социални и синдикални изследвания.

КНСБ отбелязва 32 години от създаването си - От деня - БНР Новини
На семейство с двама работещи с 1 дете до 14-годишна възраст трябват 2189 лв. или с 283 лв. повече от март миналата година.
Според проучванията на КНСБ едва 25% от хората на трудов договор изкарват над тези пари.Синдикатите са притеснени и за минималната работа заплата, която според тях не е достатъчна.„Всички виждаме причините за ръстовете в целия пазар. Ударите от спрените доставки на газ от Русия тепърва се виждат, но в някои сектори личат- машиностроенето, металургията, химическата индустрия и зеленчукопроизводството. Ръстът на петрола, зърното  на световните борси доведоха до едно сериозно нарастване”, обясни президентът на КНСБ Пламен Димитров.

istock
istock

„Това са нашите изчисления, толкова пари искаме, нито лев по-малко, нито лев повече, т.е. ние смятаме колко са нужни и затова казваме, че 15% непременно доходите ни трябва да пораснат като минимум през тази година, за да компенсират, най-малкото, тези ръстове“, посочи Пламен Димитров.

               financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *