Колко се работи в САЩ и Европа

В САЩ не само работят повече часове в сравнение със служителите в почти всички останали държави по света, ами и все по-често се пенсионират по-късно и си взимат по-малко почивни дни. Това е обобщение от ново проучване, цитирано от агенция „Блумбърг“.

 

Целта на проучването е да разкрие колко точно повече работят американците от европейците. Средностатистическият европеец работи с 19% по-малко в сравнение със средностатистическия американец. С други думи средно с 258 часа по-малко на година, или с по около 1 час по-малко дневно.

Погледнато през още една перспектива, американците отделят средно по 25% повече часове за работа в сравнение с европейците.

Отработените часове варират сериозно по държави, показват данни от непубликувания работен доклад на икономистите Александър Бик от Държавния колеж в Аризона, Бетина Брюгеман от Университета McMaster в Онтарио и Никола Фукс-Шунделн от Университета Гьоте във Франкфурт.

Например работните навици на швейцарците се доближават най-много до тези на американците, докато на обратния полюс са италианците, които средно отделят по 29% по-малко часове за работа в сравнение с колегите си отвъд океана.

Отработени ефективни часове на човек за седмица в следните страни

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *