Колко ще струва чадъра на плажа

От 36 ст. до 8 лв. за чадър на плажа ще плащат през лятото туристите, които ще почиват на 6-те морски ивици, които Министерският съвет вчера отдаде на концесия. Цената на чадърите и шезлонгите ще бъде една и същата в рамките на следващите 20 години до изтичане срока на договорите, а ако бъде променена, държавата може да прекрати концесиите. 36 ст. с ДДС за чадър и още толкова за шезлонг ще плащат почиващите на „Къмпинг „Нестинарка“ в община Царево.

„Перла турист“ ООД е спечелила конкурса, като е предложила концесионна такса в размер на 4,35%, която за всяка година се изчислява по специална методика. Каква е левовата стойност на тези проценти ще стане ясно щом бъдат подписани договорите. Засега се знае, че контрактът на „Нестинарка“ ще бъде за малко над 98 хил. лв. годишно. Бъдещият стопанин на плажа предлага и инвестиция от 578 079 лв. без ДДС за целия период на договора. На второ място е класиран „Плат Ем Джи Ди“ ЕООД.

По 3 лв. ще струват чадърът и шезлонгът на „Обзор-юг“ в Несебър. Конкурсът е спечелен от „Еспи Агро“ ООД, които са предложили концесионна такса (роялти) от 1,33%. От фирмата са предложили и инвестиции в размер на 10 000 лв. без ДДС за всяка година от срока на концесията. Това е била и единствената подадена оферта.

По 6 лв. ще се плаща за плажни принадлежности на „Къмпинг „Оазис“, Царево. Спечелилата фирма е „Оазис бийч“ ООД.

Предложеното роялти за тази морска ивица е 1,5%. Други оферти, освен тази на спечелилия участник, не са подадени.

7 лв. ще струва шезлонгът и още толкова чадърът на „Дюни-юг“. Избраният концесионер е „ГБС-ТУРС“ ЕАД. Фирмата е предложила и да отдели средства за реализиране на идеен проект за подобряване на пешеходния достъп до ивицата в размер на 15 000 лв. за целия срок на договора и още по 500 лв. за всяка година от срока на концесията. Предложеното роялти е 1,1%, информира в.Стандарт. На второ място е останал „Енджой Груп“ ЕООД.

По 8 лв. за чадър и за шезлонг ще се плащат на двата плажа в Свети Влас. „Свети Влас-изток“ ще се управлява от единственият кандидат „Венид Бийч“ ООД. Предложеното роялти е 4,45%. Фирмата печели и „Нов плаж Свети Влас“, отново като единствен кандидат, със същата цена за плажни принадлежности и роялти в размер на 4,452%.

Две от процедурите за концесии са временно замразени заради подадени жалби в КЗК. Те са за ивиците „Бургас-север“ и „Поморие-централен“.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *