Комисията за ценни книжа и борси на САЩ: Пазарът на криптовалути се нуждае от регулация

Председателят на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) заяви в четвъртък, че пазарът на криптовалути се нуждае от повече регулация, като в тази връзка той поиска от Конгреса да създаде регулаторна рамка.

„В момента борсите, търгуващи с тези криптоактиви, нямат регулаторна рамка нито в SEC, нито в друга сестринска агенция, или в Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC). Подобна регулаторна рамка би могла да внуши голямо доверие, информира bnr.bg.

В момента няма пазарен регулатор около криптоборсите и по този начин всъщност няма защита да се печели от измама или манипулация „, каза шефът на SEC Гари Генслер по време на виртуално изслушване, проведено от Комитета за финансови услуги на Камарата на представителите, информира bnr.bg.

Колко милиона получават информаторите на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ
По-рано тази седмица министърът на финансите Джанет Йелен също призна, че САЩ нямат „адекватна“ регулаторна рамка за криптовалутите и че това е тема, която си заслужава да бъде разгледана.
Биткойн не е ценна книга - Финансови новини

„Всъщност нямаме адекватна рамка от регулаторна гледна точка за справяне с различните проблеми, които криптовалутите поставят“, посочи Йелен по време на събитие, организирано от „Уолстрийт джърнъл“.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *