Комисията Кушлев внесе в съда най-големия си иск

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, внесе в Русенския окръжен съд най-големия си иск до момента. Процесното имущество, придобито от престъпна дейност, е на Виктор Епщайн от Русе и е с обща стойност от 61 848 397 лева.

След като е била сезирана от Окръжната прокуратура, комисията „Кушлев“ е образувала проверката срещу Епщайн. Наложени са и обезпечителни мерки върху имуществото на Виктор Епщайн и неговата съпруга.
Събрани са данни, че за проверявания период, юли 2009 г., Епщайн и неговата съпруга, (като физически лица), са направили разходи за придобиване на недвижими имоти, движимо имущество, издръжка на семейството, пътувания в чужбина, дялове в търговски дружества, разходи за откриване на депозити, платени данъци и глоби, и други разходи в общ размер от 82 229 минимални работни заплати.
Размерът на реализираните доходи от Епщайн (от дейността му като ЕТ, от трудови правоотношения и изборна длъжност) и на неговата съпруга (от дейността й като ЕТ и от трудови правоотношения), са в размер на 169 минимални заплати. В изготвения икономически анализ комисията констатира, че превишаването на разходите над доходите е 82 060 минимални работни заплати.
Комисията „Кушлев“ иска в полза на държавата да бъдат отнети от Епщайн апартаменти в София и Русе, бар в Русе, търговско помещение, магазини за хранителни стоки, мандра, поземлени имоти, автомобили.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *