Консултативен съвет ще повишава качеството в туризма

Консултативният съвет беше учреден във връзка с реализирането на проект по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”, изпълняван от Българската стопанска камара и партньорски организации. Проектът предвижда разработване и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите на работната сила. Този проект ще бъде полезен за изработване на стандарти за качеството на обслужване и нивото на квалификация на персонала в сектора, коментира Цветан Тончев. Той очерта и основните законодателни промени, които трябва да се направят с цел по-доброто функциониране на сектора.
„Има нужда от законодателни промени в закона за туризма, който е предложен, сега търпи много подобрения, тъй като се предлагат някои неща, които означават одържавяване първо и второ, премахване на инициативата на местните власти по отношение на развитието на туризма“, каза Тончев.
Той обърна внимание и на данъците в сектора, като определи като „невъзможен“, туристическият данък, чийто размер трябва да е не по-малък от този при 30 процента целогодишно натоварване на легловата база.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *