Антимафиотите откриха контрабандни цигари за над 1, 3 млн. лв. в склад на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков

Контрабандни цигари – 3,5 млн. къса на стойност над 1,3 млн. лв. са били заловени при акцията на митничари и ГДБОП в Нови хан. Според информация от разследващите той е на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков.
„Информацията е вярна и складът наистина е мой. Отдал съм го обаче под наем, така че нямам нищо общо с намерените в него цигари“, коментира Драшков пред медиите.
Бившият зам.-шеф на ДАНС не пожела да каже на кого е дал склада под наем. „Тече разследване, нека да не изнасям такава информация, а да оставим колегите да си свършат работата“, каза Драшков.
Акцията в Нови хан е част от разбиването на по-голям контрабанден канал, обясниха антимафиоти. До тази база разследването, което се води от прокуратурата, стигнало след заловените цигари за 750 хил. лв. на Дунав мост в Русе в събота.
Иван Драшков бе зам.-шеф на ДАНС до март 2012 г., когато бе освободен от премиера Борисов. И това бе второто уволнение на Драшков от службата. Той бе освободен и през октомври 2008 г. в разгара на скандала около сайта „Опасните“ и подслушването на журналисти и политици в рамките на делото „Галерия“. Отстраняването му бе съпътствано от друг скандал, свързан с брат му – Петър Драшков, който бе замесен в незаконно прехвърляне на общинска собственост в София и фалшифициране на подписа на Б. Борисов като кмет на столицата.
Синът му, също Иван Драшков, пък стана известен като собственик на комплекс от над 160 апартамента. Негова фирма изскочи и от доклада на одиторите за фалита на КТБ.

 

Кольо ЗЛАТАНСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *