Корнелия Нинова: Всички, които си позволиха да свържат моето име и БСП с корупция и с „Цанков камък“, отиват на съд

Корнелия Нинова на пресконференция в централата на БСП в София съобщи, че е получила отговор от главния прокурор, че няма нищо общо с „Цанков камък“ и пристъпва към следващото действие. Сега всички, които си позволиха да свържат моето име и БСП с корупция и с „Цанков камък“, отиват на съд – от министър-председателя Бойко Борисов до подгряващата група говорители, заяви Нинова на пресконференция в централата на партията. Тя посочи, че утре има среща с адвокатите и посочи, че е изискала всички записи на изказвания от телевизии, дописки от агенции и вестници.
Нинова припомни, че е изпратила писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което пита във връзка с всички направени досега предварителни проверки за „Цанков камък“ излиза ли нейното име. „Г-жо Нинова, нямате нищо общо с тази работа“, обобщи тя отговора на главния прокурор.
Не може в политиката, за да отклоняваш вниманието от себе си, за да омаловажаваш политическия опонент, да хвърляш димки, коментира председателят на БСП. Борисов да каже какво и кого имаше предвид, когато говореше за корупция в „Цанков камък“, призова тя.
Нинова припомни, че е написала писмо и до австрийския посланик във връзка с проекта „Цанков камък“, който я е уверил в отговор, че е информирал по въпроса австрийските служби.
Според нея даването на „Цанков камък“ отново на прокуратурата от страна на ГЕРБ е било удар към БСП и по отношение на действията на социалистите към антикорупционното законодателство. Нинова съобщи, че вече има график на срещите с професионалните гилдии във връзка с подготвения от левицата проект на антикорупционен закон. За 24 август е предвидена среща със Съюза на съдиите в България, за 28 август – с Висшия адвокатски съвет, на 30 август е разговорът с Върховния административен съд, а на 31 август с главния прокурор.
Корнелия Нинова посочи, че след това ще има финална среща с президента Румен Радев и в началото на септември заседание на Националния съвет на БСП, на което законопроектът да бъде одобрен и след това внесен за обсъждане в Народното събрание.
Лидерът на БСП съобщи още, че утре внася писмо до специализирания съд кои са политиците, взимали пари от КТБ.

 

Милен АТАНАСОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *