Костинброд подобрява енергийната ефективност на училища и детски градини

От тях 349 204,02 лв. е осигуреното съфинансиране от общината. Проектът „Подобряване качеството на общинската образователна инфраструктура чрез прилагане на мерки за енергийна ефективност“ се съфинансира по ОП „Регионално развитие” 2007 – 2013.
Кметът на общината Милен Димитров представи проекта пред жители на града и настоятелствата на учебните заведения. Ремонтните дейности ще стартират в началото на месец юни т.г.

Основна цел на проектa е да създаде комфортна образователна среда и да подобри енергийната ефективност в учебните заведения в Община Костинброд. С финансовите средства ще бъдат  ремонтирани общо четири детски заведения – ОДЗ „Радост” и „Пролет”, СОУ „Д-р Петър Берон” (гр. Костинброд) и ОУ „Отец Паисий” (с. Петърч). В тях се обучават общо 1 156 деца.

Чрез ремонтните дейности ще бъдат модернизирани и подновени отоплителни и мълниезащитни инсталации. Ще бъде извършена подмяна на стара дървена дограма с нова PVC дограма. Ще се направи топлоизолация на външни стени, покриви и подове. Това ще доведе до достигане на високо ниво на енергийна ефективност и намаляване на разходите.

“Средствата, които спечелихме по ОП “Регионално развитие”, ще помогнат на общината да изгради една съвременна и модерна училищна база, каквато нашите деца заслужават. Същевременно с това ще се намалят разходите за поддръжка и отопление”, коментира Милен Димитров.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *