”Котараците” били пернишки бизнесмени

Двама пернишки бизнесмени са известни като “Котараците” – тайнствен кръг, за който соцлидерът Сергей Станишев обвини, че е близък до премиера Бойко Борисов, разкриха електронни медии.

Става дума за Иван Асенов и Богомил Гьорев, съобщи сайтът „Всеки ден“.
Една от технитефирми – “Ибера инвест” АД, има договор като подизпълнител на “Трейс Груп Холдинг” за бул. “Цариградско шосе” в столицата. Участвала и в строителни работи около езерото “Ариана”, за което бившият премиер Станишев намекна, че е свързано с Борисов.
По информация на „Всеки ден“, докато беше кмет, той е оженил Иван Гьорев в кабинета си. От “Московска” 33 обаче напомниха, че в качеството си на кмет Генерала е оженил много двойки. По неофициална информация били минимум 30-40 двойки, съобщава в. „Труд“.
Богомил Гьорев е син на бивш полицай, а сестра му Албена Терзийска е прокурорка и е съпруга на главния дознател в Областната дирекция на МВР в Перник Григор Терзийски.
Иван Асенов и Богомил Гьорев се занимават с мащабно строителство в София и на морето. “Котараците” били свързани и с депутатката от ГЕРБ Ирена Соколова.
Изпълнителният директор на една отфирмите им – “Ибера инвест” АД, Юри Соколов е брат на съпруга й Евгени. Асенов и Гьорев са съдружници заедно с Росен Русимов в 7 фирми, показва проверка в ДАКСИ. Това са “Ибера” – Ц, “Ибера Инвест”, “Ибера Строй”, “Ибера Консулт”, “Ибера Девелъпмънт”, “Ибера Пропъртис”, “Ибера Проект” и “Ибера Секюрити”. Всички се занимават със строителство. Седмата – “Диомекс”, е за търговия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *