Крадецът вика „Дръжте крадеца“

Разговаря с отец Евгени от Сливен. След разиграването на скеча с изненадата, че другият му събеседник не е дошъл, Кошлуков решава да покаже познания в областта на Евангелието и Библията. Попът, който и без това е в слаба позиция, защото явно е прекалил с приказките и заканите и не се е съобразил с основната позиция на християнската религия за опрощението се опитва да шикалкави, което го прави още по-лесна мишена на известният педал Кошлуков.
Отец Евгени, явно не е бил добър ученик в семинарията и няма качествата на теолог, няколко пъти сам пада в капана и вече е лесна плячка. Учудвам се, че БПЦ няма нито един квалифициран свещеник или монах, който да бъде адекватен на събитията и да покаже някаква разумна позиция на БПЦ в рамките на православието. Ако трябва да бъдем честни, БПЦ се нуждае от столетия, за да реанимира трупа си и да получи доверие и авторитет. Един отец Иван от Нови хан и още десетина като него честни, работливи, любящи и действащи пастири не могат да сторят това. Затъналият в плутокрация и грехове синод, обаче не може сам да се излекува. Основният двигател за промяна все пак е българският гражданин. А българинът чака някой да му свърши работата без да се хаби. Как да се вярва на искреността на отец Евгени, след като този , а и много други грехове тежат на съвестта, доколкото я имат, на неговите началници като се започне от митрополитите и обкръжението им и се стигне до патриарха.
Но да се върнем на предаването. В един момент Кошлуков допусна груба грешка и се изравни с позицията на отчето. Той заговори за синодалните старци-ченгета, без да се усети, че самият той е твърде уязвим по тази част. Известно е, че той е бил агент Шесто и Трето управление на ДС, като лично шефът на ВКР на Трета армия полковник Рахни Торозов го е превербовал  в стаята на военния прокурор по време на следствието срещу него. От друга страна Кошлуков дълго време говори за себе си като политически затворник, какъвто никога не е бил. Присъдата му е за „Самонараняване с цел освобождаване от военна служба” и е по Военния закон. Заради него шефовете на Шесто и Трето са ходили при Григор Шопов, защото Трето е искало затвор за дезертьора, а Шесто да не влиза в затвора. Тогава Шопов възлага на военния прокурор генерал Капитанов да реши сам какво да се случи и така Кошлуков влиза в затвора. Но в затвора получава доста бонуси, като става и библиотекар на Старозагорския затвор и съответно получава всички екстри, свързани с това. След предсрочното му освобождаване с него става още едно „чудо”. Със заповед на тогавашният министър на отбраната Добри Джуров на него му е „позволено” да не се връща в казармата да дослужи оставащата му година, а му позволяват да кандидатства и да запише английска филология в София. Това е грубо нарушение на закона и е трудно да се обясни защо и поради какви причини Кошлуков е активиран в студентските среди. Но ако се сети някой, че предстоеше превратът на 10 ноември нещата изведнъж се нареждат. Точно през септември, когато ме изгониха от Софийския се срещнах с него и му предложих да направя една студентска организация и той уплашено ми каза, че го е страх да не го върнат в казармата, изгонвайки го от СУ. След преврата, той изведнъж се фръцна, не без нечия санкция, разбира се, и оглави студентската организация, която създадохме двамата с Пламен Даракчиев на 13 ноември 1989 г. в един апартамент в Дървеница.
Що се отнася до защитата на Гей парада, това никак не е странно. В делото му не само е описана сексуалната му ориентация, но са приложени и две любовни писма, лично написани от него до негови колеги в полка.
Писал съм достатъчно за Кошлуков и затова хората, които ме познават по-отдавна няма да бъдат изненадани от моите думи. Но младите и тези, които не са следили журналистическата ми работа вероятно ще се шокират.
Чел съм цялото му съдебно дело и знам такива подробности, които малко хора знаят. Но не това е важното.
Важното е, че крадецът вика :”Дръжте крадеца!”

Блог на bosia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *