Красимир Дачев: Държавата се държи като бандит

Държавата се държи като бандит, обхваната е от схеми и монополи. Това каза в телевизионно предаване известният бизнесмен Красимир Дачев, собственик на голямото предприятие „Свилоза“, както и на още няколко други завода. Във връзка с политическата обстановка у нас той коментира, че бизнесът обича спокойствието, прозрачността и прогнозируемостта.

Той подчерта, че политиката трябва да се концентрира върху това да увеличи приходите в държавата. Политиката е пари, концентриран израз на икономиката. България е най-бедната страна в ЕС с 6000 евро годишен доход на човек. „Това означава 1000 лв. на месец, от които 40% взима държавата. С 600 лева какво може да направите? Да си храните ли, да си купите дрехи, да инвестирате къща, да плащаме старите дългове ли? Когато няма пари, не можем да говорим за политика”, категоричен е бизнесменът. Десет  лева както и да ги разпределиш, все си остават десет лева,  коментира той.

По думите му премиерът в оставка Бойко Борисов не е сбъркал, като е обвързал съдбата на кабинета си с изхода от президентските избори. „Той знаеше, че на другия ден със становището на Патриотите, че няма да гласуват за бюджета, щеше да бъде бламиран с бюджета и да падне следващата седмица. Логично е при тази разпокъсаност на парламента”, смята бизнесменът.

По думите му в обществото има търпимост към тези, които крадат. Избраният за президент ген. Румен Радев е симптомът, символът, който окриля някои хора, крайно време е политиците да разберат, че така не може. Политиците у нас са толкова самодостатъчни, че избиратели не им трябват със схемата, която са си направили. Във връзка с предложението на Патриотичния фронт за 300 лева минимална пенсия той посочи, че въпросът е откъде ще се извадят парите. Не може да ги платим, защото не ги произвеждаме, отбеляза той.

За себе си той обича да повтаря няколко свои житейски извода. Например, че има една стара поговорка: “Когато имаш нещо, и то те има.” Ако имаш много неща, трябва на всяко да обърнеш внимание. И така даваш част от себе си на това, което си мислиш, че имаш…

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *