Кратки финансови новини от 23.02.2015 г.

• Компания Daimler изтегля 147 хил. автомобила Mercedes, произведени през последните няколко години, поради проблеми с уплътнение в двигателя, което може да предизвика пожар, съобщи Associated Press.

• The Financial Times цитира заявление на Honda Motor, според което Таканобу Ито ще напусне поста си на президент и главен изпълнителен директор. Ито работи в компанията, която е третата най-голяма автомобилна фирма в Япония, от 1978 година и остава в ръководството ѝ. Ще бъде заменен през юли от друг ветеран – Такахиро Хатиго.

• Главният изпълнителен директор на банка HSBC Стюарт Гъливер е имал сметка за милиони долари в швейцарския клон на банката, където на 18 февруари беше направен обиск, съобщава вестник The Guardian. • Международната рейтингова агенция Moody's понижи кредитния рейтинг на Русия от Baa3 на Ba1 с негативна перспектива, стана ясно от публикация на сайта на агенцията. Като основни причини са посочени последиците от кризата в Украйна, ниските цени на петрола и нестабилният курс на рублата. Руският финансов министър Антон Силуанов заяви, че според него оценката на Moody's се основава на безпрецедентна крайно песимистична прогноза.

Подбор и превод – Ваня Йочева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *