Краудфъндинг цели блокиране на Тръмп в Туитър

 Краудфъндинг – това е способ за групово финансиране на определена технологична иновация, културно събитие или просто щура идея, която може и да се превърне в доходен бизнес. Но бившата агентка на ЦРУ Валъри Плейм Уилсън е започна такава кампания за групово финансиране за закупуване на акции в Туитър, за да …. блокира акаунта на Доналд Тръмп. Ясно е защо точно такава цел е поставена с този крауфъндинг – на всички е известно, че Туитър е любимото средство за комуникация на президента на САЩ.
„Доналд Тръмп е направил много ужасни неща в Туитър. Туитовете му, в които насърчава привържениците на превъзходството на бялата раса или призовава към насилие над журналисти, вредят на тази страна и на жителите й. Да се заплашва Северна Корея с ядрена война обаче ни пренася на следващ, опасен етап. Трябва акаунтът му да се закрие“, обяснява медийно известната разузнавачка в платформата за групово финансиране „ГоФъндМи“.
Планът й е прост, макар и практически неизпълним: да набере един милиарда долара, за да купи акции на Туитър, а след това да окаже натиск на компанията да блокира акаунта на президента.
Милиардерът най-често ползва личния си акаунт @realDonaldTrump и съвсем рядко официалния президентски акаунт @POTUS.
Тръмп е изтрил някои свои туитове, главно заради печатни грешки, предизвиквайки гнева на критиците си, тъй като законът изисква публичните послания на президента да се архивират.
Валъри Плейм Уилсън е бивша агентка на ЦРУ, чиято кариера е разбита, след като съпругът й дипломат през 2003 г. разкрива лъжите на администрацията на президента Джордж Буш за заплахата от Ирак. Тогава администрацията отвръща на удара, като разкрива самоличността и длъжността на разузнавачката публично в пресата, въпреки че това е федерално престъпление в САЩ, отбелязва АФП.
Кампанията за групово финансиране на Валъри Плейм Уилсън започна миналата седмица и до момента е събрала само малко над 6000 долара, като някои дарители са дали по 100 долара.
Към днешна дата една акция на Туитър се котира 16,77 долара в Уолстрийт, което означава, че стойността на компанията е 12,37 милиарда долара.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *