”Кремиковци” обеща заплати на бивши работници

Работниците ще получат 100% от дължимите им възнаграждения, съобщи bTV. Това става възможно, след като предприятието беше обявено в несъстоятелност и впоследствие продадено на нов собственик.
През април т.г. обявеният в несъстоятелност „Кремиковци“ беше купен от 26-годишния Лъчезар Варнаджиев за сумата от 316 млн. лева, който по-късно го препродаде на кипърска офшорка.
С парите от сделката ще бъде разплатено дължимото, но това няма да стане веднага. Причината е, че предстои съдът да се произнесе окончателно преди да започне разплащането. И все пак синдикът на дружеството е оптимист, че е реално да се очаква до края на следващия месец хората най-сетне да си получат парите. Картите, на които всички ще получат парите си, ще се раздават по азбучен ред в отдел „Кадри“ на предприятието в Ботунец.
За тези, които пропуснат датата за получаване на картата, ще има резервни дати през декември. А ако картите се забавят повече, парите ще бъдат преведени в клонове на обслужващата банка. Тъй като много хора, работили в комбината, са заминали в чужбина, техни близки могат да получат парите им. Необходимо е обаче да имат нотариално заверено пълномощно. Наследниците на починали служители също могат да получат обезщетенията на своите близки с определени документи.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *