Кризата удари, затягаме коланите

Под заглавие „Затягане на коланите“ ТРУД пише за решението на правителството да замрази бюджетните заплати.Вестник КЛАСА цитира работодатели, според които от началото на юли започват масови съкращения в частния сектор. Под заглавие „Кризата вече удари и антикризисните мерки на кабинета“ икономистът Георги Ангелов коментира в СЕГА, че имаме нужда от различен антикризисен план, който да стимулира износа и притока на чужди капитали. Друг икономист – Йосиф Аврамов уверява вДУМА, че при прагматична фискална политика бюджет 2009 ще бъде успешно изпълнен. „Тежко му на онзи, който ще прави бюджета за 2010 и 2011 година“, контрира бившият управител на Националния осигурителен институт Йордан Христосков в интервю за ДНЕВНИК.

СТАНДАРТ предлага по-различна гледна точка: „Кризата изяде почивката. Половината българи няма да ходят на море“, твърди вестникът. „Над 450 км пътища, които водят към курортите, се ремонтират в момента“, пише в друг материал на СТАНДАРТ, озаглавен „Караме на втора скорост до морето“.

На „морска“ тема са две от водещите заглавия на МОНИТОР: „Заради бедните туристи масово свалят цените в курортите“ и „Акция „Тузари“ се мести на морето“.
„Морето ни става за къпане“ – гласи водещото заглавие на ТРУД, който цитира доклад на Европейската комисия. Водата на шест наши плажа обаче не отговаря на високите критерии, допълва вестникът. 24 ЧАСА посвещава две страници на темата. Под заглавие „Европейската комисия: Имате 70 идеални плажа, 6 мръсни“ вестникът отбелязва, че не се препоръчва къпане на Арапя, къмпинг „Златна рибка“, Равда. „В доклада от Брюксел са използвани стари данни за тези плажове“, казват кметове от района и се заканват да оспорват констатациите на ЕК, пише 24 ЧАСА.

„Кмет и майка пускат по три дни ваканция“ – под това заглавие часовият вестник представя промените в правилника за народната просвета, одобрени вчера от правителството. „Забраниха мобилните телефони в час“ „Учителите ще решават кое облекло е неприлично“, „Без повтарячи до 4-ти клас“ „Ще има оценка за поведение“ – са други заглавия по тази тема в днешните вестници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *