Кризата удари сутиените

Икономическата криза принуждава много представители на нежния пол да се отказват от скъпото и луксозно бельо и да прибягват до евтините продукти. „Както заобикалят скъпите магазини за хранителни продукти, така все повече жени подминават и бутиците за скъпо бельо“, казва Кит Йароу от Университета в Сан Франциско, която от години изследва потребителските нагласи на жените.
„В момента продуктите трябва да отговарят на няколко изисквания на клиентите – практичност, простота, сигурност и дълготрайност“, казва още Йороу. Според нея вече има тенденция да се предпочитат продуктите за масово потребелнение пред тези на бутиците. Като основен аргумент Йороу посочва цената и дава за пример сутиените, които в марковите магазини струват минимум 50 долара, а в нормалните магазини са между 15 и 20 долара.
Марсил Могелонски от изследвоталеската компания „Минтел интернешънъл“ казва, че средната класа, която иска да се сравнява с елита, е най-големият потребител на скъпите дрехи. „В момента обаче средната класа най-много страда от финансовота криза. Нейните финансови възможности се топят с всеки изминал ден“, казва още Могелонски. В тази ситуация богатите представители на нежния пол ще продължават да купуват сутиени за 250 долара, а останалите ще трябва да се върнат към тези от 15 долара.
Дамите, които свикнаха да купуват от „Victori secret’s“ ще трябва известно време да подминават техните бутици. „Това не е психологически, а финансов проблем“, подчертава Могелонски и пояснява, че и преди време въпросът какъв сутиен да се закупи е бил свързан преди всичко с модните тенденции и желанието да се търси по-добър външен вид, допълва БГНЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *