Кризисен щаб ще търси нова работа на няколкостотин металурзи в Кърджали

От Агенцията по заетостта съобщиха, че всички уволнени имат шанс за реализация. Въпреки че все още няма нито едно уволнение, ръководството на металургичното предприятие е уведомило Инспекцията по труда за евентуално масово освобождаване на персонал. Според кризисния щаб уволнените могат да се включат в програми за преквалификация, да изчакат до наесен старта на инфраструктурни проекти или да бъдат наети от местни работодатели. Още от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Росица Стелиянова:
Мерките, които ще бъдат към всички, е те да преминат през едно мотивационно обучение, да се видят нуждите на отделните лица и да започне да се работи индивидуално с тях. Бюрото по труда ще направи такава организация, че да има няколко посредника и регистратора, които да обслужват тези лица. Не става въпрос за принуда, а по-скоро за подпомагане на работодателите да наемат лица. Говорим за събсидирана заетост.
Според металурзите обаче в Кърджали няма работа и повечето от тях ще търсят препитание в София или в чужбина, ако бъдат съкратени.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *