КТ “Подкрепа“ иска компенсации за работници в неплатен отпуск

Федерациите в леката промишленост, химията, металургията и енергетиката от КТ „Подкрепа“ настояват за компенсации за работниците в предприятията, засегнати от кризата с коронавируса, които са в неплатен отпуск.

КНСБ и КТ "Подкрепа" пускат писмо до Борисов в защита на Бисер ...

В писмо до министрите на финансите и социалната политика – Владислав Горанов и Деница Сачева – те предлагат тези компенсации да се изчисляват пропорционално на дните в неплатен отпуск на база минималната работна заплата, информира bnr.bg.

Синдикалистите предлагат от фонд „Безработица“ на ДОО да се изплащат компенсации и на работещите на непълно работно време, които да допълват възнагражденията им в кризата.

КТ "Подкрепа" на протест: "Болните работници не са престъпници ...

Предложението е, ако заплатата е до 800 лева, компенсацията да я покрива напълно, а ако е до 1 500 лева – да се допълват 80% от нея.

Индустриалните федерации на „Подкрепа“ настояват и да се регламентират мерки за справяне с кризата след прекратяване на извънредното положение.

КТ "Подкрепа" излиза на национален протест утре - Общество ...

Мотивът е, че възстановяването на предприятията от индустрията ще продължи с месеци, а може би и година, защото те са почти сто процента експортно ориентирани, а кризата е в цял свят.

Те например предлагат облекчена процедура, която да се прилага след отмяната на извънредното положение за финансово подпомагане за наемането на работници и служители, регистрирани като безработни.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *