Кумецът на Цветанов e съдружник във фирмата, купила дюните край Несебър

Собственикът на фирмата „Ти Ви Би“ ООД Тодор Иванов Бояджиев, който преди две години е прехвърлил на Цветан Цветанов два от шестте му апартамента на занижени цени, се оказа съдружник с управителите на фирма „СЛЕ груп“.
По признанията на самия Цветанов, направени в разгара на скандала с многобройните му апартаменти, Тодор Бояджиев му е дългогодишен приятел и кумец.
В края на 2012 г. пък стана ясно, че „СЛЕ груп“ е придобила 29 дка дюни в Несебър за 4 млн. лв.
Сделката е изповядана на 28.11.2012, а само ден по-рано същият терен е продаден от Министерството на земеделието на пловдивчанина Димитър Петров за 581 000 лв.
До разкритието се стигна, след като природозащитникът Тома Белев алармира, че булдозери заравняват дюните, които са в защитена зона по „Натура 2000“, и започва строителство на ваканционно селище.
Общата фирма на Тодор Бояджиев с управителите на „СЛЕ груп“ се казва „Бийч Холидей“ ООД. Учредена е в Несебър едва преди три месеца – на 04.09.2012 г., с капитал от 100 лв., показват данните от Търговския регистър, цитирани от „Биволъ“.
Тодор Бояджиев има 50% от капитала, а Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов – по 25%.  „СЛЕ груп“ и „Бийч холидей“ делят един и същ офис в Несебър на ул. Отец Паисий № 27 А, ет. 1.
Строителната фирма „ЛС груп“, която до 31 декември заравняваше дюните, е регистрирана на № 25, където е адресът на единия от управителите на „СЛЕ груп“. Това ясно показва, че всъщност става въпрос за един и същ икономически субект зад различните юридически лица, отбелязва „Биволъ“.
Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов не са собственици, а са само управители в „СЛЕ груп“. Официален собственик на компанията е холандска фирма, представлявана в България от същия адвокат, който представлява и близкия до властта Чавдар Александров.
На 1 януари Мирослав Найденов даде специална пресконференция, на която обясни, че в продажната цена е и таксата за изключването на терена от горския фонд. Въпреки това изкуствено надуване няма обяснение за това как земята в защитена зона е препродадена още на следващия ден на цена от 4 млн. лв.
Няма процесуално обяснение и за рекордния срок от един месец за издаване на строително разрешение.
Преди време справка на „Медиапул“ в архива на Агенцията за обществени поръчки показа, че Фирмата на Тодор Бояджиев „Ти Ви Би“ ООД е спечелила и обществени поръчки за близо 9 млн. лева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *