Кунева: ГЕРБ са в компроматна криза

Така Калин Томов – учредител на Сдружение „България на гражданите” – коментира пред журналисти в Стара Загора случващото се с Горубсо – Мадан. Томов допълни, че ако нямат работа в Мадан, жителите му ще бъдат принудени да го напуснат – ще отидат в Стара Загора, в Пловдив или в чужбина. „Работата на правителството е да създава условия в Мадан да има достатъчно алтернативи за работа”, посочи Калин Томов.
„Днес на всяка една сделка гледаме като на „оцветена” и си задаваме въпроса – кому е изгодна. Това е типичният въпрос за всеки един криминалист, но е лошо, ако това се превърне във въпрос на обществото”. Така председателят на Сдружение „България на гражданите” Меглена Кунева отговори на въпрос на журналист, дали придобиването на Горубсо – Мадан от фирма на Николай  Вълканов може да се разглежда като реверанс към ДПС. Кунева обаче припомни, че преди няколко месеца ДПС е подкрепила сделката на правителството по приватизацията на „Булгартабак”.
ГЕРБ са в компроматна криза – така Меглена Кунева коментира зачестилото намесване на името й в клеветнически твърдения. „Всяка атака срещу „България на гражданите” и персонално срещу мен идва от един адресат и това е г-н Борисов”, допълни Кунева. В отговор на въпрос – „къде вижда политическия картел между БСП и ГЕРБ”, Меглена Кунева посочи, че от уволнението на министър Трайчо Трайков доволни били както от БСП, така и от самата ГЕРБ. Председателят на „България на гражданите” коментира, че пред Сдружението няма поставени срокове кога би се превърнало в партия. „Днес съм по-убедена от вчера, но искам да видя енергията на хората. Не харесвам ГМО-та нито в природата, нито в политиката”, допълни Кунева. „Никой не е доволен от появата на „България на гражданите” – нито ГЕРБ, които виждат в наше лице заплаха и реална алтернатива, нито БСП, които губят негативния вот на хората,” коментира и Даниел Вълчев, според когото е време „партиите да престанат да съществуват заради своите ръководства”.
По-рано учредителите на Сдружението „България на гражданите” Меглена Кунева, Даниел Вълчев, Калин Томов и Христо Ангеличин, общински съветник в СОС, разговаряха с близо 200 жители на Стара Загора. Представени бяха и лицата на Сдружението в града: Калоян Дамянов – председател на Националната асоциация на ресурсните учители, Дима Вълкова – изпълнителен директор на Алианс Франсес – Стара Загора, доц. д-р Жана Атанасова – педагог, Уляна Кьосева – журналист и Даниел Андреев – специалист по бизнес-информатика.
Следващата среща на представители на Сдружение „България на гражданите” ще е другата събота, 31 март 2012 г., в град Смолян.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *